San Sebastian


San Sebastian leží na břehu moře v Baskicku na severu Španělska. Baskicky se jmenuje Donostia. Můžete se tedy setkat i s tímto názvem. San Sebastian leží u Biskajského zálivu. Původně to byla malá rybářská vesnička, která vznikla u kláštera v roce 1014. Léta plynula a postupně se vesnička rozrostla v město. Během 19. století získala svou podobu, a to díky aristokratům, kteří si dané místo oblíbili. Díky tomu zde bylo zavedené první veřejné osvětlení, první telefon a také zde jela první tramvaj ve Španělsku. Basílica de Nuestra Señora del Coro je krásná bazilika v San Sebastianu pochází z 18. století.

san sebastian

Je postavena v neoklasicistním slohu. Tato bazilika je významnou památkou města a našli byste ji na náměstí Plaza del Coro. V Basilice si můžete prohlédnout několik soch a oltářů a dle názvu vás asi nepřekvapí, že je zasvěcená panně Marii. Nuestra Señora znamená naše paní a jelikož je Španělsko katolické… Nicméně součástí baziliky je také kaple, která je zasvěcená svatému Josefovi, tedy muži panenky Marie. Donostia-San Sebastian Aquarium je akvárium v San Sebastianu. nachází se kousek od historické čtvrti Parte Vieja v přístavu. Akvárium nabízí skvělou expozici mořských ryb, rejnoků, chobotnic, žraloků a krokodýlů. Součástí je i muzeum mořské biologie a oceánografie. Dalším plusem je tunel, který vede skrz akvárium a vám pak tedy umožňuje chodit pod vodou a dívat se na ryby, žraloky a další mořské druhy. Když už jsme v San Sebastianu, je fajn využít pláže.

san sebastian pláž

Playa de la Concha je pláž přímo v tomto městě. Je také nejznámější pláž v Baskicku. Na pláži se vám naskytne krásný výhled na Atlantik a hory v okolí. Pláž má krásný hebký písek a je široká. Dá se zde příjemně koupat a opalovat. Navíc se pláž účastní festivalu San Sebastian International Film Festival, který se pořádá každé září. Playa de la Ondarreta je také pěkná pláž a najdete ji hned vedle pláže Playe de la Concha. Také je pěkná pláž v San Sebastianu Playa Zurriola. Město San Sebastian nabízí krásné pláže, pohodu a klid a krásné památky a kvalitní místní kuchyni a pohostinnost. Za zmínku stojí ještě Monte Igueldo, což je hora. Naskytne se vám z ní pohled na město a Atlantik. Na vrcholu této hory můžete využít zábavní park. Dále za zmínku stojí Urgull, Kursaal a také místní muzea. San Sebastian má snad vše. Uspokojí snad každého. 

Autor příspěvku: